Sååå mysig dag i stallet

Lördagen:
 
Jag och Elsa skulle ju ta en privatlektion av min ridlärare Anna igår. Vi åkte ut vid 10 och kom hem vid 4 vilket var kul. Elsa skulle ha en liten svart jättesöt C-ponny som heter Urban och jag skulle ha Flipper som jag har berättat lite om. Han är en mörkfux med en strimbläs, jättesöt! Det gick jättebra på lektionen, för Elsa också tyckte jag. Vi tränade på av och igångsättningar och att driva i avsaktningarna.
 
Vi tränade också på att korta hästens form från den långa lösgjorda till den högre kortare. Flipper var relativt lätt att få i form men han ville gärna hålla en låg så då fick jag kämpa lite för att korta upp den. Han var lite lat i början men efter att vi tränade igångsättningar gick han mycket bättre och var inte alls lat. Jag tyckte mycket om honom så jag önskade honom till på torsdag, hoppas inte att Vera ska ha honom som vanligt bara.
 
Jag tyckte att jag lärde mig jättemycket och vi kanske ska ta lektion av Anna inte den helgen som kommer men kanske den efter det. Nästa helg ska jag ha myshelg på Muskö men kommer nog inte rida Gila då:love:
 
Sen stannade jag och Elsa i stallet. VI hade med oss lunch som vi åt och sen smorde vi lite läder och krattade ridhuset. Borstade lite på hästarna och tog sen ut de till hagen. Det var några tjejer där som sa att om man hjälpte till på helgerna fick man rida ibland också så det ska jag och Elsa testa! Sen fick vi promenera med ett par shettisar, Hardy och Tiger som båda var prickiga! Hardy hade bruna prickar och Tiger svarta. Hur gulligt!?! Vi kunde gå bredvid när de travade!:)
 
Saknar min gulliga Gilis:(:love:

Torsdagen

Jag har ju ridit två gånger den här veckan så jag börjar att berätta om torsdagen.
 
Jag och Clara skulle ta buss 336, men jag hann inte fram fören den hade börjat åka. Det var kö på drottningholmsbron som vanligt så jag trodde av någon anledning att jag kunde springa ikapp bussen som Clara var på men när jag vände mig om såg jag att 176 precis hade stannat vid busshållplatsen jag hade varit vid, så jag sprang tillbaka men den hade precis börjat åka. Men den stannade mitt på gatan och lät mig gå på ändå vilket var skönt. Clara stod och väntade på mig vid bussplatsen vid stallet så vi kunde gå tillsammans men vi kom inte sent.
 
Jag fick Panter, han är 6 år, brun och med väldigt tjock man som jag trasslade in tyglarna i. Han är den enda häst jag trillat av på på Fågelängen då han blev rädd för något på läktaren. Fast det var för något år sedan. Så fort jag tog i tyglarna höll han på att vicka med huvudet på något konstigt sätt vilket var lite jobbigt. Vi tränade skänkelvikning och i början ville han inte men sen gick han rakt åt sidan i skänkelvikning som en krabba. Han ville inte alls gå skänkelvikning snett igenom, men när jag höll om lite mer på yttertygeln gick det bättre. Han gick i form i skänkelvikningen vilket jag nog aldrig lyckats med tidigare. Annars var han rätt svår.
 
Men i galoppen blev han som förbytt. Direkt när jag fattade galopp gick han ner i fin form och höll den hela vägen även i volten tills jag saktade av. Det var kul!
 
Sen efter lektionen skrittade jag och Clara ut, hon på Kerry och jag på Panter. Klockan var 7 och det var så mörkt ute så man såg bara Kerry med sin guldgula färg. Fast väldigt mysigt:)
 
Har lite brist på bilder just nu:(

Utrustning

Har jag sagt att vi inte har några allroundsadlar på Fågelängen?
De flesta hästarna har en egen dressyrsadel och en hoppsadel. Första gången jag satt i en dressyrsadel var nu faktiskt. Men jag inbillar mig att den var skönare och det var mycket lättare att sitta ner i traven i. Hiss på den!
 
Till sporrarna då...
Sporrar är till för att förstärka ryttarens skänkel. Jag brukar i alla fall först använda vaden och om hästen inte ökar använder jag sporrarna genom att trycka lite lätt med hälarna mot hästens mage. Jag försöker tänka på det att inte spetsa de rakt in, det är obehagligt för hästen. Men på mitt stall har vi bara snälla runda sporrar. Om man använder sporrar ska man inte sitta och trycka på med de i varje steg, då slutar hästen lyda och blir skänkeldöv. Om man använder sporrarna rätt tycker jag det är helt okej att använda det för att få hästen att lyssna bättre på hjälperna.
 
Gila har ju ett pessoabett som är lite skarpare än ett vanligt t ex tredelat så jag har ju behövt lära mig rida med det också. Så fort man har tagit henne i munnen och hon lyssnar måste man ge henne en ordentlig eftergift, annars blir hon väldigt hård i munnen, så det har hjälpt mig även när jag rider på ett vanligt bett.
 
Såhär ser ett pessoabett ut:
 
Liten och söt är vad jag kallar henne:love:

Veckans bästa dag

Ja, som vanligt är det dags för ridning imorgon igen. Men nu har jag tröttnat lite på att rida Jupiter, jag vill ha lite mer erfarenhet med andra hästar också. Men jag önskade ju ingen och vet inte vilken jag vill ha. Elsa ska inte följa med imorgon men vi ska ju rida på lördag så...:) Ska bli kul! Det är en tjej som heter Vera i min grupp som alltid har ridit Flipper, hon är duktig men hon är nog den ända i min grupp jag inte riktigt gillar. Hon är ganska kaxig och försöker typ bestämma över alla andra... Men hon ska kanske bli medryttare på nån privathäst så hon kommer kanske sluta. Ska bli kul att rida igen!:)


När jag kom hem från skolan satte jag mig vid teven och då var det typ någon otecknad Peter Pan film på och jag blev helt fast! Haha:D Jag älskade Peter Pan när jag var liten och jag blev så himla rörd så jag satt och grät. Åt en Peter Pan film! Jaja, lite larvig får man väl vara ibland!:P

Snälla!

Snälla kommentera lite mer! Jag vet inte vad ni tycker och vad ni vill ha mer av! Ni kan kommentera om ni tycker att någon bild var fin eller om ni håller med om något eller inte! Det uppskattas!

Hästarna i hagen

Åkte förbi Gila påväg till landet. Det har regnat så himla mycket där och jag såg Gila och Hidalgo (Therese häst) i hagen, de var hur leriga och blöta som helst! Tänkte nästan att det var skönt att jag inte skulle rida henne just då, men på höstlovet så...! Då kanske Lisa ska rida Gila också:)
 
De här bilderna är tagna på hästarna en annan dag i hagen, de var inte fullt så smutsiga då:)
Hade för mig att det regnade rejält då...
 
 
 
 
 
Hidalgo är Therese tävlingshäst, eller ska bli. Han är 5 år tror jag och Svensk Ridponny. Lite tittig när vi rider ut men jättesnygg!
 
 
 
Gila är fjording (förstås) och världens sötaste och underbaraste! Kanske lite lat på ridbanan men ute när Hidalgo sticker iväg sätter hon efter. Hon har inte världens bästa kondis men går alltid att lita på!:love:
Gila är 12 år tror jag och Therese familj födde upp henne själva! Hennes mamma hette Gima så det är Gila döpt efter.
 
 

Black and white summer

 
 
 
 
'
 
 
 

Jippie!

Jag kommer börja rida två gånger i veckan!!! :D
 
Åh, så glad jag är! Jag rider ju dressyrlektion på Fågelängen på torsdagar nu, och jag och Elsa kommer också att rida privatlektion för Anna på lördagar!
 
Jag kommer ju åka till landet och rida Gila ibland också, men annars kommer jag och Elsa rida så då blir det två gånger i veckan. Yesyesyesyesyes! Jag ÄLSKAR ju verkligen att rida och nu får jag göra det flera gånger i veckan!:) Elsa kommer fortsätta på Rastaborg på måndagar också tror jag, och jag på Fågelängen på torsdagar. Tycker att det är skönt att slippa lämna Fågelängen för det är det bästa och mysigaste stall jag någonsin varit i. Och nu kommer jag rida samma hästar också.
 
Jag och Elsa kommer vara i stallet hela dagen och göra allt allmänt härligt, vara med hästarna och hjälpa till, sen rida tillsammans. Det härligaste man kan göra under en dag, eller hur?!
 
Får se om vi kommer att hoppa något med Anna, vore ju kul att ha en hopp och en dressyrlektion i veckan i sånna fall!:)
 
Fint det är på Muskö va...

Landet igen då

Japp! Imorgon åker jag till landet med min kusin, men kommer först sova över hos henne idag och åker dit imorgon. Ska inte rida Gila nu, men på höstlovet ska jag vara på landet hela tiden och då kommer jag rida henne mycket! :love:
 
2011

In da stable

Igår hängde ju Elsa med till stallet också så då blev det ett härligt gäng på tre på bussen. Jag, Elsa och Clara.
 
Guess what? Jag fick Jupiter igen! Men jag tror att det är bra att rida samma häst några gånger så ma nkan utvecklas på just den.
 
Anna hade ställt ut koner i hörnen och på långsidorna så att vi skulle göra små typ 7 metersvolter runt de i trav och skritt. Han gick jättefint och kändes mjukare den här gången, frustade och gick i form då och då (han är ju över 20 så han orkar inte vad som helst heller) När jag värmde upp red jag mycket volter och jag tyckte att det gav resultat på lektionen.
 
Hmm, Clara fick Kerry, en jättesöt isabell som var lite lat tror jag, men han verkade fin.
 
Efter lektionen skrittade vi ut och Elsa fick gå bredvid. Mysigt!
 
Bilder Elsa och jag tagit:
 
Fint stallet är, med de stora hagarna...
 
Jupiter! Söt färg va?
 
 
 
Såhär ser stallet ut. Det är ungefär såhär litet, fast det är ett litet stall bredvid också. Älskar när det är så litet och mysigt! De har precis målat det lila. Haha gulligt.
 

Flipper?

Imorgon är det dags för ridning!
 
Elsa hänger med som stöd och hoppas hon kan ta bilder också. Vi rider i ridhuset så det kanske kommer vara mörkt men vi får hoppas på det bästa.
 
Jag önskade som sagt Flipper men det är inte säkert att jag får just honom, men han verkar vara en duktig dressyrhäst. Dock lite lat har jag hört men det är kul med utmaningar!:)

Design completed

Nu är HELA designen klar!! Jaaa:D
Tack vare min vän Ollan (Olivia heter hon) blev designen såhär snygg och jag är jättenöjd med den!

Skriv gärna vad ni tycker:)

Bilderna från Rasta!

Nu kommer äntligen bilderna jag tog när jag följde med Ella och Elsa till Rastaborg förra måndagen.
De har ridit i ca 3 år på ridskola tillsammans tror jag, och de är jätteduktiga! :D :thumbup:
 
De skulle rida på halvlånga tyglar hela lektionen, vet inte varför riktigt.
Ella red Power Love (den bruna), och Elsa red Zack (den skäckiga).
 
Power Love är Ellas favorithäst, så hon blev glad när hon fick henne och Elsa red Zack för första gången men hon gillade honom jättemycket också!:love:
 
Jag har ju tyvärr blockflöjt på måndagar så jag kan inte följa med de och titta så många gånger, även om jag vill det:(
 
De skulle visst hoppa idag, synd att jag missar det.
 
PS. Jag är sjuk och hemma idag!
 
Hope you like it!
 
 
 

Landet

Sticker till landet nu, hörs på söndag kväll!:)
Ska inte rida Gila i helgen:(

Jätteglad!:)

Nu tänkte jag berätta lite (eller inte...!) om ridningen igår.
 
Man kan säga att det gick TUSEN gånger bättre än förra veckan, men man brukar ju säga att det alltid är som värst första gången.
 
Jag fick Jupiter igen men blev inte särskilt missnöjd ändå, han var ju väldigt lydig sist, så det gjorde inget. Vi gick in i stallet och Clara (som jag åker buss med och som också rider i min grupp) gick före mig, kikade in i Jupiters box och sa:
"Nä han är inte där!" och gick vidare. Jag tittade också bara för att försäkra mig, och tänkte, nä där var han inte. Men då hördes frustningar och då låg han där på golvet längst in och varken jag eller Clara hade sett honom! Haha!:P Han är så söt, grått huvud och vit rumpa med prickar där bak. Ska ta bilder nästa gång!
 
På ridlektionen märkte man att kraven hade skärpts. Anna (ridläraren) förvarnade oss till och med att nu kanske det blir för hårt för vissa men om man rider på hennes lektioner är det tuffa tag och kvicka reaktioner på hästarna och man ska kämpa hårt! sa hon.
 
Älskar det, just vad jag längtat efter! Vi tränade på "att få hästarna att gå på tygeln" som Anna säger eller som jag säger: "få hästarna att gå i form". Väldigt lärorikt! Jag tycker Anna lär ut på ett bra sätt, man ska "föra hästen fram till en mjuk hand" tror jag hon uttryckte det. Man använder skänklarna mycket för att få hästen att trampa under sig med bakbenen och har en stadig och mjuk hand som fångar upp hästen så att den trampar uppåt, inte så mycket framåt. Man ska tänka uppåt. Det lärde jag mig. Jag menar, jag har ju arbetat med det här med Gila också, men man lär sig ju mer hela tiden, och det är därför jag ville gå på ridskola nu.
 
Det var första gången jag använde sporrar igår. Det är ju en dressyrkurs och det är meningen att man ska lära sig att rida med sånna hjälpmedel. Det var viktigt att hästen direkt ska lyssna för hjälperna, och det gör den lättare om man först använder benen och om den inte lyssnar, sporrarna. Vi kommer rida med sporrar varje gång nu, men tror jag kommer vänta ett tag med att köpa egna för det finns att låna i stallet.
 
Kommentaren från Anna till mig var mycket bättre än förra gången.
 
"Bra hela tiden, försök sitta bättre i traven"
 
Blev nöjd med den, men Jupiter tar så långa steg att det är svårt att sitta ner asså! Haha, men känner mig ganska taggad nu faktiskt inför nästa lektion.
 
Jag önskade Flipper för han verkade ganska härlig när Clara red honom, så får se om jag får honom!
 
Kan tyvärr inte lägga upp bilderna från Rastaborg nu i helgen, ska åka till landet så får bli på söndag kanske.
Kommer ta upp lite mer faktainriktade inlägg efter helgen om hästens form och sporrar/utrustning så håll utkik!
 

Jag, Therese och Gila i somras

Time to go horseriding

I dag är det andra lektionen på Fågelängen för mig, ska bli kul:)
Som sagt, måste stressa jättemycket så hinner inte blogga när jag kommer hem. Vill nog ha Lasse eller... ja jag vet inte! Vilken som helst antar jag.

Kram! :love:

Nya designen!

Nu börjar man kunna se den nya designen, bilderna är bara exempelbilder och ska bytas ut mot personliga lite senare! Bakgrunden och headern är det sista och kommer förhoppningsvis bytas ut nästa vecka!

Kram :love:

Hemma från Rasta

Nu är jag hemma från Rastaborg och har kollat när Ella och Elsa red dressyrlektion! Ella fick Power Love (hennes favorithäst) och Elsa fick för första gången Zack, som hon tyckte mycket om tror jag. Tog lite bilder, kommer imorgon tror jag:)

Massa underbara planer

Nu har jag kommit hem från Elsas och hela hennes och min familj förutom min pappa (som kanske tur var) satt och pratade och pratade och det kändes jättebra!
 
Den här höstterminen kommer Elsa och jag förhoppningsvis rida tillsammans ganska mycket, vi ska kolla om det finns någon plats för Elsa i min ridgrupp på Fågelängen och de ska kolla och man kan hyra två hästar en gång i veckan till Elsa och mig så att vi får rida lite själva också på Rastaborg. Men inget är bestämt, vi ska höra med ställägarna och ridlärarna så återkommer jag om det!
 
Ser jättemycket fram emot det här nu och hoppas att det kommer bli bra i höst så får vi ta nya tag nästa år!
 
I alla fall... Elsa och jag har redan börjat planera lite om hur vi vill göra nästa år och våran dröm är att vi ska vara heltidsfodervärdar för varsin häst, men ha två kanske medryttare på de nån/några dagar i veckan så att Elsa och jag kan rida tillsammans de andra dagarna! En stor dröm för oss båda...
 
Kram från en glad tjej!
 
PS. Imorgon ska jag följa med Ella och Elsa till Rastaborg och kolla när de rider! Ska bli kul, har inte varit där på jättelänge och då ska Elsas mamma Mikaela fråga Rickard (som äger stallet) angående att hyra häst där och så.
 
Ja, juste! Jag måste ta med kameran och fota de!! Super, ska springa och ladda den nu!
 
Inte jag! ---->

Designen...

...ser lite konstig ut just nu men det är en provdesign bara för att se hur det gick och så. Bara så alla vet!:)

Elsa

Jag och mamma ska åka till Elsa (en kompis som också rider) snart och prata om om Elsa och jag ska rida tillsammans i höst och så. Ska bli spännande, hoppas vi kommer fram till något! Skriver i sånna fall det på bloggen så snart som möjligt:)

Instagram

Glöm inte att följa min Instagram!
 
Jag lägger upp massor med bilder på Gila och blommor och landskapsbilder och sånt!
 
Heter 99lollipop99
 
Följ gärna!!
PS. Jag följer tillbaks... ;)

Ridningen...

...gick sådär. Vi är typ 8 st i min grupp och jag tycker det är för många. Fick en prickig, söt, STOR häst som heter Jupiter, haha. Han var så himla lång i halsen! I början kändes det verkligen som att "hallå där framme!? lyssnar du på mig??" Men det kändes bättre efter ett tag. Några högljudda tjejer i min grupp... Var en eller två som kom fram och sa hej och vekade snälla i alla fall. Vi gjorde skänkelvikningar mest och träna på galopp från kort skritt, nyttigt antar jag!

Efter lektionen skriver alltid ridläraren en "kommentar" i en pärm om hur man red under lektionen. Hatar sånt, liksom: "Nä du är skitdålig!" Kul att höra. Men på alla andra stod det ungefär... "Sänk händerna, annars bra" med mera. På mig stod det "Rid bättre vägar, annars ok."

OK?!??! VADDÅ OK?!?!

Kan ju betyda vad som helst! Men det lät oerhört negativt tycker jag...! Skit i, var ju aslänge sen jag red på ridskola så jag är väl lite "stel". Ska i alla fall ta några privatlektioner av min nya ridlärare Anna så jag blir lite säkrare och får träna själv först. Vet inte när det blir men informerar er då förstås:)
Ursäkta för ett lite otrevligt inlägg (eller, tycker jag i alla fall) men är inte direkt jätteglad över feedbacken. Clara fick by the way Lasse, tyckte det gick bra för de, han rusade inte på så mycket som vanligt! Önskade ingen häst till nästa gång, kände att jag gärna skulle vilja rida vilken som helst, helst inte Jupiter en gång till då.

Ha det bra! PS. Ska stanna hemma i helgen och förhoppningsvis jobba på designen med Ollan;)

Gila och jag i vattnet 2011<3

Imorgon: Ridning

Imorgon 16.45 åker jag och min ridkompis Clara till stallet för första gången på ca ett halvår. Ska bli kul, terminen börjar ju nu, men jag är lite nervös och så... Ny ridlärare till exempel! Läskigt värre asså! Jag slutar i alla fall 15.50 och måste ta tolvan härifrån 16.30 så har en halvtimme på mig att byta om och äta mellis, tänkte köpa en baguette på Gateau i all hast och ta med på bussen, haha. Men är i allla fall förväntansfull över imorgon!

ÄNTLIGEN ny design

Nu har Ollan och jag börjat spåna på en ny design som kommer upp här så fort den är klar! Har ju haft en "halv" design jättelänge nu, så ska bli skönt att byta :D :love:
 
Vi har träffats lite idag och ska fortsätta på onsdag så hoppas vi blir klara då eller någon gång efter det!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus