Snart Globen

På lördag blir det Globen med mormor! Ska förhoppningsvis även träffa Nellie Berntsson igen (såg henne på SM också) för hon kommer vara med under mässan de har där, så mormor och jag kommer vara där någon timme innan själva showen börjar.
 
Längtar!!

Varit på Hööks!

Köpt lite nytt på Hööks! Körde på marinblått och svart i färgväg:)
 

Jacka Club CRW 299 KR

Fleecejacka Iriz CRW 199 KR (MARINBLÅ)

RIDBYXA COMFORT CRW 299 KR (SVARTA)

Handskar Dressage CRW 39 KR

SPORRAR 139 KR (SNÄLLA OCH LAGLIGA FÖR PONNY)
SPORREMMAR 25 KR
RYKTBORSTE GETHÅR 119 KR
Ridbyxorna är då svarta och sporrarna var snälla och korta enligt de i butiken! Har nu tagit ut min ryktlåda till stallet som jag ska använda och den innehåller borstar, snoddar, svampar, hästgodis, benreflexer, grimskaft och mina ridhandskar och sporrar. Med mera såklart. Eftersom det är så lerigt i hagarna kommer jag (försöka!) ta av mig sporrarna innan jag tar ut hästarna och lägga de i ryktlådan och om skorna blir leriga ska jag jag faktiskt ta mig samman och göra rent de!
 
Alla grejor funkar hittills toppen och de är sköna och bra! Summan blev väl 1300 någonting men det är rätt billigt för allt jag köpte.

Fick en sötnos som heter Panter

Red Panter i torsdags! Vet inte om jag har berättat så mycket om honom men han är en brun D-ponny, lite grövre typ. 5½ år gammal bara så han är pigg och busig:) Men jättemysig och en liten godisgris!
 
Eftersom han var så ung var han lite grön och rätt svårriden men det funkade jättebra i slutet när jag hittade lite knappar på honom. Han var svår att få i form men det funkade efter ett tag och man behövde ha väldigt mjuk hand och skänklar för att han skulle lyssna, annars sparkade han och kastade med huvudet.
Jag har ju inte ridit så många unghästar men har nu upptäckt att det är väldigt kul! En riktig utmaning och de har alltid olika humör:)
 
Btw hade vi Ida och hon är så snäll hon, mycket mer än Charlotte haha. Men hon skrev på komentaren "Jättebra form och bra jobbat med honom! Dra bak axlarna lite. Superbra!:)"
Känns bra:) Önskade honom också till nästa gång och skulle verkligen vilja rida honom igen, jag känner på mig att jag kommer få honom att gå bättre och bättre när jag har ridigt honom några gånger!
 
Har inga bilder på honom än men det här är Flipper och jag!

Sorry...

Dålig uppdatering... Men har tröttnat lite på att bara kunna blogga om hästar 1 gång i veckan. Men i alla fall så letar jag efter en lösning där jag kan rida fler gånger i veckan nästa termin.
 
Jag vill gärna fortsätta rida på Fågelängen och ta en lektion där, men jag vill utveckla min självständiga sida och rida själv mer så jag letar medryttarhäst nu! Vill vara medryttare 1-2 gånger i veckan och en gång lektion så man fortsätter lära sig:)
 
Gud vad roligt! Men är ju då fullt upptagen med att leta efter en passande häst/ponny nu så vet inte om uppdateringen blir så mycket bättre! Men jag kommer att fortsätta blogga om min ridning!
Älskar de här bilderna, hon går så fint här. Visst, ser jag brister nu på bild i min ridning men det var ett år sedan och det är bara lärorikt!

Rastaborg idag!

Varit på Rastaborg idag med Elsa och vi red ut tillsammans, fick Honey igen. Hon är för söt asså:love: Ingen av oss har någon aning om man får rida på ridbanan eller om man bara ska rida ut, alla vi frågar säger olika men vi ska kolla, för både Elsa och jag vill kunna rida dressyr också och inte bara i skogen hela tiden... Men jag känner några som är halvfodervärdar där och de säger att man får det tror jag... Vi ska kolla det, men jag kommer fortsätta rida där ibland med Elsa för att det är mysigt och så!

Klassaktivitet

Idag ska min klass bowla tillsammans och sen gå hem till en tjej och äta pizza och kolla på film! Ska bli jättemysigt, men som sagt, jag suger på bowling. Menmen det ska bli kul! 13.30 är det.
 
Brb...
 

Bra ridpass!

Elsa hängde med för Claras mormor var sjuk och då kunde Clara inte komma... Vågade inte gå själv den där mörka vägen!
 
I alla fall, jag har alltid fått Jupiter när Elsa följer med, likaså idag. Blev jättebesviken och frågade Charlotte om jag kunde få Flipper istället, men nej.
 
Men Jupiter gjorde verkligen sitt bästa och det gick super! Ridläraren red samtidigt som oss och visade hur man skulle göra och jag tittade på hur hon gjorde för att få hennes häst att gå i form och testade på Jupiter och det funkade! Inte hela tiden, men ibland i alla gångarter. Mjuk hand men samtidigt bestämd och våga ta lite i hästen ändå. Galoppövningarna gick också super; vi skulle trava, sen göra halt direkt, sen rygga några steg, sen gå fram ett steg och sen direkt galopp, sen göra en så liten volt som möjligt i galoppen och sen halt. Det var faktiskt jättesvårt, men det funkade perfekt! Han har en väldigt skön galopp och jag kunde tänka på sitsen, händerna och formen samtidigt och det kändes jättebra!
 
Hoppas att Charlotte rider nästa gång också, jag lärde mig så mycket. Önskade Flipper och Jupiter tills dess!
Flipper
Jupiter

Elsa testbloggar

Jag har frågat Elsa om hon ville göra en blogg med mig, så hon ska prova att blogga här en stund och sen se om vi ska göra en egen tillsammans senare!

Photoshoot

Var hemma hos underbara Maja idag och hjälpte henne göra en blogg och tog foton på henne till hennes header! Fick testa hennes systemkamera(:love:) och det var så himla kul! Hon har en Canon 550D.
 
Hittade en vit rullgardin eller vad det heter och i hennes hus där vi tog bilderna och jag ordnade med ljuset och så, blev rätt nöjd med resultatet faktiskt!
 
Hennes blogg heter http://nabseth.bloggplatsen.se/ och hon skriver om foto och vardag!
 
Ni får titta där om ni vill se bilderna jag tog! (lite skämtbilder också hehe...)
 

Gästbloggning! :D

Heeej alla Saras fina läsare!! 
Maja här, Saras kompis (antagligen). Jag går i Saras klass och är bäst :) (vrf jag är det, får ni lista ut själva elr fråga Sara...)
Själv så tycker jag INTE om hästar (dom är bara såå läskiga + att en häst knuffa mig en gång) :( Jag är mer en musik människa! Sjunger, spelar piano o dansar! + ritar... jajaja nog om det.
Idag så har vi varit i skolan (tråkigt) och efter det köpte vi mellis på ICA och gick hem till Sara. 
Btw så var det min idé att jag skulle gästblogga här, så ni får tacka mig o nt Sara :) :love: 
Jag har haft typ tuuuusen olika bloggar, men dom har raderats för länge sen för att jag slutade blogga på dom... höhö. Men ska kanske skaffa en blogg med min kompis Julia snart!! 
Men vet ni vad?!?!?! Jag har faktiskt instagram! jag tror 99% av dom som läser Saras blogg vet vad det är, men till dom som nt vet så kan jag förklara vad det är. Det är en app som man laddar ner till sin smartphone. Man kan lägga upp massa bilder och får followers som följer en alltså. Det innebär att när jag laddar upp en bild, så kan dom se bilden. Man kan kommentera och gilla andras bilder också + att man kan följa massa andra skojjiga filurer. Iaf, jag heter "mnabseth" följ gärna mig så blir jag haappyy! då är ni nästan bäst, för jag kommer ju alltid bäst. Men ni är nästan bäst :) jag tror ni fattar grejjen.
Ha det bra så länge så kanske jag bloggar på Saras blogg ngn annan gång! 
GOOD BYYEEEE!!!
(ps. ingen bild för tillfället, men kolla min instagram om du vill se mig! mitt ig-konto är inte privat så det e chill pill)

Vackre Hidalgo

Passade på att ta lite bilder på Thereses snygga Hidalgo (Hiddisen) denna hösten!
 
Hidalgo:

Kickan & Rickard

Kickan, Therese mamma som äger min medryttarhäst Gila som bor på mitt landställe och Rickard som äger ridskolan Rastaborg där jag red förut och mina kompisar rider känner varandra!
 
Kickan sa det till mig, då hon har varit ridlärare och Rickard och hon gick samma ridlärareutbildning med varandra vilket var ett väldigt kul sammanträffande! De var väl inte direkt bästa vänner, kanske snarare tvärtom vad jag uppfattade det som... Men jag vet ju inget. Ska fråga Rickard om Kickan på söndag om jag ser honom så får jag se om han känner igen henne!
 
Kickan och Lisa:
 

När världen fryser till is


Dogsen på Muskö

Tog lite bilder på Vilma och Kajsa på Muskö för någon månad sen... Enjoy!:)

Snabbvisit i stallet

Jag hade duktig som jag är glömt min jacka i stallet med mobil och nycklar så jag drog dit en stund med bussen och hämta den. Alla hästarna var i hagen så jag hälsade på Anna och stack sen till min kusin där jag är nu!

Bilder på lager!

De kommer när jag orkar lägga upp de, i helgen tror jag!
 

Uppdateringen...

Uppdateringen har inte varit den bästa men jag orkar inte skriva varje dag, jag rider ju bara ungefär en gång i veckan och det är det jag vill skriva om! Så från och med nu kommer jag inte tänka så mycket på statistiken utan bara blogga när jag har lust och vill visa er något viktigt!
 
 
 
 

Kul dag i stallet

Sitter här och myser med fåglarna... Har studiedag på måndag=långhelg för mig! Gissa vem som är överlycklig?!
 
Ella följde med igår vilket var jättekul! Jag fick faktiskt Flipper!! Blev så glad så jag hoppade i taket:D Men tyvärr hade han redan gått en lektion innan och eftersom han inte är världens piggaste blev det inte bättre för det. Han var redan lite svettig, så förstod att det här kanske inte skulle gå så bra...Han var rätt ovillig men gick i form i skritten och traven efter ett tag och lydde mig men var inte så energiski rörelserna som jag hade hoppats på, vilket resulterade i att bakbenen inte riktigt var med i leken haha:)
 
Galoppövningen gick verkligen inte alls, men det skrattar jag bara åt nu! När jag gjorde galoppfattningen tvärstannade han. 3 gånger. Jag blev rätt chockad och då drog han mot dörren och de andra hästarna! Sen när jag fick honom i galopp rusade han bara på med huvudet i molnen, allt för att slippa arbeta. Sen bröt han av. Aja han var bara trött, vem är liksom inte det efter en arbetsdag?!
 
Men han är världens gulligaste ponny:)

Snart torsdag

Ella ska äntligen följa med imorgon till stallet! Jag vill verkligen verkligen verkligen ha min Flippis! Saknar att rida honom:( Men kommer antagligen få Jupiter... Vi ska kanske ha Anna imorgon! Hoppas det... Jag som vill visa Ella att jag kan få en häst i form men nu kommer väl inte det gå.
 
Flippisen:

Bilder på Flipper och mig

Underbara Vilda (http://vivvys.blogg.se/) var ju med mig i stallet för några veckor sen och tog lite bilder på Flipper och mig! Nu får ni äntligen se bilder på Flipper framifrån:)
 
Han är för söt!:love:
 

Glöm inte reflexer!

Nu när vintermörkret faller är det extra mysigt att rida ut en tur i skogen. Men man får inte glömma reflexerna, både på hästen och sig själv!
 
Några bra tips på vilka reflexer som kan vara bra att ha:
  • Reflexväst. På sig själv så att både ryggen och magen syns! Det finns särskilda varianter för ridning, men annars fungerar det jättebra med en vanlig väst som man kan köpa på tex IKEA, Clas Ohlson eller Biltema.
Biltemas:
Hööks:
  • Reflexländtäcke. Stort och täcker hela hästens bakdel, syns bra från sidorna och bakifrån.
Hööks:
  • Benreflexer. Även hästens ben måste synas i mörkret! Det finns med foder och utan.
Utan, Hööks:
Med foder, Hööks:
Det är även bra att ha en lampa eller reflex på vänster stigbygel eftersom den är mot vägen och en reflex på tränset. Det finns även reflexgrimmor om hästen skulle rymma i hagen och komma ut på vägen så att den syns.
 

Honey Girl

Jag och Elsa åkte ut till Rastaborg vid två idag och svängde förbi stallet för att hämta mina grejer först. Man kan ju säga att det är lite oorganiserat där, jag visste inte vilken häst jag skulle ha, och någon hade redan tagit Mirak som Elsa skulle rida men det löste sig.
Jag fick Honey Girl (kallad Honey) och hon är en brun, söt, ganska liten D-ponny och jag kommer ihåg henne så väl sen för 3 år sen. Lydig och lagom pigg, en riktig älskiling var hon!
 
Vi red ut, jag förlitade mig helt på Elsa och vi var borta ca en timme. Egentligen visste vi inte hur länge vi fick rida men vi red tillbaka då i alla fall. Vi galopperade en lång, härlig galopp och tänkte rida till travbanan för lite dressyr men det hann vi inte, så det får bli nästa gång!
Det kostade 225 kronor för mig vilket jag tyckte var en bra pris! Jag fick ju bestämma helt vad jag ville göra! Så Elsa och jag kommer nog rida tillsammans flera gånger, antagligen inte den helgen som kommer men den efter det och då blir det dressyr på travbanan eller padocken nere vid sommarhagarna! Ska bli jättekul:D
 
Elsas pappa tog bilder med sin systemkamera som de ska skicka till mig så det kommer några på mig och Honey!

Jag är tillbaka på Rastaborg...

Elsa har överraskat mig och blivit halvfodervärd på Mirak på Rastaborg för resten av den här terminen! Så imorgon är det hennes "rida själv" dag typ och då frågade hon mig om jag också ville rida med henne. Så vi ringde han som äger stallet och kom överens om att jag ska få låna en ponny och rida med Elsa! Jag har inte ridit på Rastaborg på ca 2 år men det här är bara tillfälligt. Elsa och jag kommer att rida ut och sen kanske rida lite dressyr någonstans också. Vet inte vilken häst jag kommer att få men det ska bli kul att testa på en Rastaborg-häst igen! Elsas pappa kanske följer med och fotar oss också!:thumbup:
 
Power Love, Ella och Rastaborg

Min medryttarponny

Nu har jag gått och skaffat mig en medryttarponny! Bara sådär. Det är ett litet sto, en fjording som är helt underbar! Vet ni vem? Jo, Gila såklart!
 
En kompis undrade om jag var det, så jag smsade Therese och frågade helt enkelt och ja, det är klart jag är! Jag har ju ridit Gila i över ett år, betalat liiite pengar och fått rida henne som jag vill men vi har inte riktigt tänkt på att kalla det medryttare. Men det är ju just det det är! Känns jätteproffsigt liksom, som att få en merit.
 
Gilagumman:love:

Jupiter...

Jag fick Jupiter igen! Inte alls bra, det betyder nog att jag kommer få honom minst två gånger till som de andra hästarna jag ridit. Han är rätt så stor och klumpig liksom. Alice som har Jupiter som favorithäst fick min favvis Flipper:( Vi körde lite hoppövningar och tränade linjer. Snabba snäva svängar och låga hinder på 60 cm kanske. Jag fick göra om övningen typ två gånger för Jupiter var lite klumpig i kroppen och kunde inte svänga så snävt, det krävdes mycket av mig för att hålla ihop honom. Nyttig övning antar jag, men inte min favorit!
 
Önskade i alla fall Flipper till nästa gång, får leva på det hoppet helt enkelt!
Jupiter:

Elsa + stallet

Nu har jag precis kommit hem från landet och efter en tur i stan på resturang!
Min kompis Elsa ska komma hit vid 15.00 och då ska vi åka till stallet tillsammans. Vi kommer ha ca två och en halv timme på oss innan lektionen och sen ska vi stanna efter och städa stallet. Elsa ska titta på och filma med min kamera också när jag rider så film kommer ikväll!

Vad är roligare än att spendera lovet i stallet?:)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus