Torsdagsridningen

Längtar så mycket till imorgon! Jag var ju så klantig och glömde önska Flipper till imorgon, men jag hoppas på honom. 
 
Det var så länge sen jag hade min riktiga ridlärare Anna, hon har opererats så vi har haft vikarie i en månad nu så jag är nästan lite nervös över att rida för henne igen. Men ingen vet om vi kommer ha vikarie eller henne imorgon. 
 
Om jag får Flipper ska jag försöka få honom att gå i en bra och hög form i alla gångarter och hela passet. Värma upp ordentligt och lösgöra honom och mjuka upp honom i sidorna med volter och böjda spår. Mycket tepoväxlingar och mycket trav för att få honom att bjuda framåt. Så ska jag värma upp om jag hinner! Ska försöka få honom att använda bakbenen mer och få honom att hålla ett bra tempo hela lektionen!

Bilder kommer!

Jag har tagit rätt så mycket bilder när jag har varit på Muskö. På frost, hundarna, Gila, Hidalgo och Lisa när hon red som jag kommer lägga upp här snart!

Med fotoblogg menar jag att jag mest kommer lägga upp de bilder jag har tagit, kanske lite tips också men framför allt mina bilder!


Lisas ridning!

Idag tog Lisa sin fjärde lektion av Kickan och hon utvecklas jättemycket tycker jag! De körde mest lite repetition för det är ju så mycket nu i början att hålla reda på och så.

Gila var lite segare idag än när jag red henne i måndags men hon brukar bli det på banan. Lisa tyckte det var kul, dock galopperade de inte för det var lite halt. Lisa måste använda skänklarna mer men i slutet gjorde hon det och då fick hon igång Gila jättebra alldeles själv!

Jag tog bilder och filmade, de kommer nog imorgon någon gång när jag kommer hem!


Stallet

Sticker till stallet nu, uppdaterar senare!:)


Ingen ridning idag

Lisa ska inte rida idag för det blåser och regnar så mycket ute nu. Men hon kanske ska rida sen i eftermiddag efter att vi kommit hem från Nynäshamn. Men hon rider imorgon i alla fall, hoppas att det är bättre väder då!

Clara är i Dalarna hela veckan så hon kommer inte att rida på torsdag. Så jag tänker fråga någon annan kompis om den vill vara i stallet under dan och titta när jag rider!


Islandshäst/westernridning

Jag skulle så gärna vilja testa på lite fler ridstilar, till exempel att rida islandshäst eller westernridning!
 
Jag vet egentligen ingenting om det, men jag har tagit lite turridningar och så i båda och det var jättekul verkligen! Vore roligt att lära känna någon som äger en westernhäst eller en islandshäst så att jag skulle kunna rida den ibland! Det är så himla kul att tölta:)
 
Och att leka cowboy;) Måste rida turridning lite fler gånger. En dröm jag har är också att resa till Island och följa en hästflock med islandshästar...

Lilla Busan var pigg idag

Det blåser så sjukt mycket ute nu, börjar tro att den där orkanen i USA är på väg hit!

Gila har fått sin vinterpäls och är jättesöt och lurvig:) Hon tände verkligen till när det blåste så mycket och blev jättepigg, den lilla fjordingen! Therese fick rida barbacka för Hidalgo hade ett sår vid sadelgjorden. Det brukar alltid vara han som galen och bli rädd för allting när vi rider ut men den här gången var det faktiskt Gila!

Det började med att vi skulle rida över ett dike och ner på en åker. Hon skuttade över diket med alla benen samtidigt och jag tappade stigbyglarna, sen började hon bocka och det var så oväntat att jag skrek GILAAAAAA!!! Och landade på marken på fötterna och med tyglarna i handen! Therese och jag började gapskratta, Gila brukar ju aldrig hålla på och bocka sådär!? Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har ramlat av, men säkert över 20 gånger. Fast det var nog något år sen sist, men det var bara kul, haha:) Varje gång vi skulle galoppera sen efter bockade hon igen men då var jag var beredd! För att få henne att tagga ner och tänka på annat än vinden jobbade jag med henne och gjorde halvhalter och då lyssnade hon och gick i form. Det funkade i alla fall i skritten och traven att hon lyssnade men i galoppen struntade hon fullständigt i mig:) Fast det är bara kul att hon släpper loss lite.

Jag märker på Gila hur mycket jag har utvecklats av att rida lektion igen faktiskt. Mina hjälper är bättre och hon går bättre nu för mig så jag känner att det går åt rätt håll!

Imorgon ska Lisa rida så vi får se om hon kommer att klara av henne! Hahaha...:)

Min Instagram!


Saknar min Flipper

Jag känner faktiskt att jag saknar Flipper jättemycket:( Jag kommer ju träffa honom på torsdag och jag hoppas att jag kommer rida honom då... Flipper är så mysig och fin, han har ett jättesött och precis lagom stort huvud som är nougatfärgat med en perfekt strimbläs över den mjuka mulen. Han vill alltid göra sitt bästa...:love:

Vilda tog bilder på honom som jag hoppas att hon kommer skicka till mig snart!


Heldag i stallet

Nästa torsdag kommer antagligen jag vara i stallet hela dagen eftersom att det är lov då:) Clara (om hon kan, hon visste inte riktigt) och Tilde och Alice från min grupp kommer också vara det. Vi ska hjälpa till i stallet, mocka, släppa ut hästar mm och sen ska vi fråga om vi får låna varsin hst och rida tillsammans på banan! Hoppas att Flipper är ledig så att jag kan ta honom, vore jättekul om jag fick rida honom två gånger på torsdag, själv och på lektion! Hoppas bara att vi får låna hästar, men Tilde säger att hon fått det förut så... Ska bli jätteroligt!:D
Fågelängens stall Ekerö
 

Rida Gila imorgon!

Nu har jag pratat med Therese och bestämt att vi ska rida ut tillsammans imorgon vid 10.00! Ska bli jättekul:) Tar lite foton på Gila också tror jag som kommer sen på bloggen!

Lisa ska rida lektion för Kickan på tisdag förmiddag och onsdag och jag ska följa med som stöd. Sen åker vi ut till Nynäshamn efter att Lisa ridit på tisdag och myser i stan!
Vi kommer åka hem till Bromma på torsdag morgon istället och jag antar att jag äter lunch hemma och sen sticker jag till stallet, med eller utan Clara, jag ska SMS:a henne och fråga om hon är hemma då. Annars kanske jag tar med någon annan, haha... Men det är ju mysigt att vara själv i stallet också.

Längtar i alla fall till imorgon och till på torsdag:)


Muskö

Det är så underbart att vara på Muskö! Muskö är en stor ö utanför Nynäshamn och man kan åka bil dit. Här har vi världens största hus och bastu...:love: Och här finns Gila:) Mormors hund Kajsa och min kusins hund Vilma är här och jag har tagit massor av foton på de som jag lägger upp när jag kommer hem. Muskö är det mysigaste stället på jorden!:love:


En konstig dröm

Jag drömde en skum dröm om stallet inatt. Jag och Clara skulle åka till stallet men de hade byggt om det och det var så enormt att vi inte kunde hitta hästarna vi skulle rida så vi fick sova över i stallet! Sen sa de att de hade sålt Flipper och jag blev jätteledsen, men då fick vi rida lektion utan hästar istället! Min SO-lärare Lasse var ridlärare och vi skulle hoppa en studsserie, jag var den enda som klarade den så jag fick ett A i betyg! Sen kommer jag inte ihåg mer...

Men det var verkligen en väldigt konstig dröm, haha!:D


Svaren på frågestunden

Nu kommer de efterlängtade svaren på frågestunden! Tack för att ni frågade så bra och kluriga frågor!:)
 
  • Vem är din favorit häst?
Jag trodde ju först att det var Everton men jag har ridit honom så få gånger. Så nu är det Flipper faktiskt, han är så gullig och jag utvecklas så mycket med honom!
 
  • Vad är det högsta du har hoppat?

Jag har nog hoppat 85-90 cm som rekord men det var länge sen jag slog det då Gila inte riktigt är i form för att hoppa så högt och jag rider en dressyrkurs på ridskolan just nu. Men jag skulle gärna vilja ta en hopplektion också!

  • Vad är roligast inom ridning, hoppning eller dressyr?

Det är en riktigt svår fråga som jag inte riktigt kan svara på. När det verkligen går bra i dressyren och man är "ett med hästen" är det en så underbar känsla så att jag tror att det är det här jag bara vill göra, men när man flyger över ett högt hinder känns det likadant. Vi får se om jag kommer in på någon särskild inriktning senare i mitt förhoppningsvis långa hästliv!

  • Vilket är ditt favorit häst märke? T ex Hööks, JV, HV...


Om jag ska vara ärlig känner jag inte till så många olika hästmärken men jag brukar ju alltid handla på Hööks så... Men jag gillar stilrent och inte för mycket tryck och grejor på sakerna. Hööks tycker jag är tillräckligt bra för min smak, är inte så dyrt heller!


Blogga

Jag kommer kanske kunna blogga via mobilen lite men antagligen inte kunna lägga upp bilder. Vi har inte bestämt när jag och Lisa kommer att rida på Gila men jag återkommer med det och bilderna jag kommer ta med min kamera lägger jag antagligen upp på onsdag!:)

Rida utan stigbyglar

Vi red utan stigbyglar i torsdags på lektionen och jag känner verkligen att jag får en bättre sits och kan driva bättre då. Ska rida utan stigbyglar oftare faktiskt, för jag märker ju att jag får bättre balans då också.
 
Jo, vi skulle galoppera allihop på spåret utan stigbyglar då, och Flipper var inte riktigt med på noterna så det blev slängtrav istället och sen galopp. Alla andra galopperade också ute på spåret men jag tänkte inte låta honom komma undan så. Så jag gick innanför spåret och bröt av till skritt. Sen jobbade jag honom så att han gick i form igen och då fattade jag galopp. Då blev det verkligen från skritt direkt till galopp och han höll formen i galoppfattningen och sen fint hela tiden i galoppen och när jag bröt av igen.
 
Utan stigbyglarna kunde jag göra tydligare fattningar och det gick verkligen perfekt! Jag tror att det är väldigt bra att rida utan stigbyglar ofta för att det förbättrar så många saker i sin ridning!
 
Jag kanske rider lite bättre utan stigbyglar...?

Tidsinställda

Eftersom att jag kommer vara på Muskö nu till och med onsdag kommer jag göra lite tidinställda så att bloggen inte faller helt i glömska:)

Svaren!

Jag kommer svara på frågestunden om någon dag så glöm inte att hålla utkik på bloggen!
 

Fotoprojekt?

Jag skulle vilja börja med ett fotoprojekt då jag inte riktigt vet vad jag ska fota längre, så det vore väldigt roligt om ni kunde komma med något roligt tips på fotoprojekt!
 
Vad tycker ni att jag ska fota?
Kanske lite kritik på dessa bilder?:)

Äntligen höstlov!

Nu börjar höstlovet. Så härligt, jag har längtat jättelänge verkligen! Om två månader är jag i Tailand vid den här tiden...:D Jag åker ut till Muskö med min familj och mormor och morfar idag efter skolan och åker hem på onsdag.
 
Jag kommer fråga Therese om vi kan rida tillsammans lite när jag är där men Lisa kommer ta lektion av Kickan också. Sen på torsdag rider jag på Fågelängen och kanske tar någon mer lektion där. Rida, rida, rida!:D
 
Myyysigt höstlov defenitivt!
 
Vad ska du göra under höstlovet? Rida?
 

Dagens stall

Ella hängde inte på, hon var visst upptagen eller något. Men jag fick Flipper som jag blev glad över och Clara fick Kerry som hon var glad över!
 
Hann inte värma upp så mycket tyvärr, vi får mer egen tid på oss med Anna att göra det.
 
Vi övade serpentiner i galopp vilket var svårt när man har en häst som vill bryta av hela tiden men jag lyckades hålla igång honom hela tiden.
 
Jag har märkt exakt hur jag ska ggöra för att få honom att gå i en rätt form. Det är ingen idé att bara trava runt på fyrkantsspåret och traggla, man ska göra mycket avsaktningar och igångsättningar. Skritt>trav>halt>galopp och så och om man gör mycket tempoväxlingar håller han ett bra tempo hela tiden. För först travade vi bara på fyrkantsspåret och då gick det inte alls, det var först efter första galoppen som det lossnade. Sen gick han JÄTTEFINT i god form i alla gångarter och höll den hela tiden:) Även i galoppen kunde jag jobba honom i form utan att han bröt av och sen skulle hästarna gå i en låååg och lååång form i alla gångarter, även galoppen vilket jag aldrig gjort förut. Galoppera på halvlånga tyglar?
 
Men han var sååå underbaaar! I galoppen hade han en hög och bra form och när jag längde tygeln i galoppen gick han ner direkt i en lägre form och frustade! Red igenom honom i en lång och avslappnad form sen och det gick super! Tycker jättemycket om Flipper verkligen...:love: Men glömde att önska honom nästa gång!:( Ojdå... Men tror (och hoppas) att jag får honom nästa gång också!

Snöar det!?

Det snöar i Stockholm den 25 oktober 2012. Satt i bilen på väg hem från stallet och Clara sa: Det ser ut som att det snöar! Titta under gatlyktorna! Jag trodde först att det var löv, men nej då. Snö för första gången denna vinter! Wow verkligen. Jag älskar snö! Pappa säger att det kanske kommer mer i helgen. Hoppas på det, vill rida i nysnö! *aaaahhh* underbart...
 
Just lovin' it:love:

Stallet snart

Snart drar jag till stallet! Längtar dit så mycket nu! Jag har märkt att ju mer jag rider desto mer vill jag rida... Ridning kan man säga är världens bäst drog, haha!
 

Angående imorgon

Känner för Flipper imorgon faktiskt! Vet nu hur jag ska göra så att han går i en hög form i alla gångarter och vill visa honom för Ella också:) Jag tror och hoppas att vi ska ha Charlotte som vikarie, hon var bra tyckte jag.
 
Mitt mål för imorgon om jag får Flipper är att jag ska försöka få honom att gå i bra form och i ett bra tempo hela lektionen då jag tror att jag kan det på honom nu.
 
Annars vill jag ha Everton för att se om han bara hade en dålig dag sist eller om han alltid är så seg... Men Everton är så mysig ju!
 
Säger Flipper eller Everton alltså.
 
Om jag bara överlever SO-provet så kommer dagen bli underbar imorgon:)
 
Såhär låg form vill Flipper gärna ha om man inte har mjuk hand med ett lätt stöd och stilla händer. Om man har det och driver mycket går han sååå maffigt!
Snygg häst;)

Ella hänger på!

Jag gillar att ha kompisar i stallet. Det är roligt att visa det för de som inte har sett det och sen filmar och fotar de också! Idag frågade jag Ella om hon ville följa med imorgon tll ridningen. Hon har inte sett mig rida på ett tag tror jag, jo vi red ju tillsammans på Karlshem men då var vi ju fullt upptagna med vårt och så. Så nu ska hon sitta och titta och jag ska fråga om hon kan filma också! Vi har försökt fota i ridhuset men det blir så suddigt så vi får väl bara filma istället. Har just upptäckt hur man lägger upp videos på Youtube och sen på bloggen så det kommer nog fler!
 
Min gulliga Ella!

Mina undulater

Jag har två undulater som kacklar här hemma. Sunny och Fenix. Sunny är alltså en liten tjej och Fenix är en liten kille! De är så gulliga och man märker verkligen att de har en personlighet:) Sunny är nu 1 år och Fenix är ½. Det märkts för han är verkligen en uppkäftig liten tonåring nu! Vi är nog lite lika Fenix och jag, lite rebelliska sådär. Sunny är lite försiktigare och min lilla prinsessa. Man kan pussa hur mycket man vill på henne:love:. Haha beskrev de helt perfekt! Hoppas kanske på ungar snart?
 
Sunny (min sötnos:love:)
 
Fenix (min busunge:love:)
En gammal men söt bild på Fenix när han var liten!

Hemma nu!

Så skönt att sluta tolv varje dag den här veckan...;)
Hade tre lektioner där inget kul alls hände. Men nu är jag hemma efter en kort skoldag och tänkte dricka varm choklad eller nåt i den stilen och titta på en film! Men sen måste jag faktiskt plugga till SO-provet imorgon. Lag & Rätt... Suck. Men det är många timmar kvar på den här dagen och jag tycker själv faktiskt att jag prioriterar ordningen perfekt! Leker lite med mina undulater också, Sunny och Fenix. De är gulligast i världen!
 
Lite somrig bild passar väl när solen skiner ute?!
Älskar denna bilden. Känner att man ser kontakten mellan Gila och mig på ett sätt... :love:
 
 
 
 

Flipper och jag

Vilda filmade på mobilen så det är lite suddigt, men tack så mycket!:) Hoppas att det kommer fler filmer snart när jag rider!
 
Vi är lite långt bort men han gick jättefint i form i galoppen här:

This or That

Hoppning/dressyr
Similar.blogg.se/linnolsson.se
Häst/ponny
Sadel/barbacka
Pigg häst/lat häst
Halvblod/fullblod
Uteritt/träning
Glass/tårta
Jul/födelsedag
Fota/bli fotad
Kaffe/varm choklad
Hästblogg/modeblogg
Schabrak/vojlock
Litet stall/stort stall
Rida med musik/rida utan
Spö/sporrar
D-ponny/C-ponny
Chaps/ridstövlar
Fux/skimmel
Rida i ridhus/rida i paddock, uteritt
Tävla/träna
Kort man/lång man
Med säkerhetsväst/utan
Lugna hästar/busiga hästar
Rida i skogen/bada med häst

Kommentarer på ridningen

På min ridskola får vi ju alltid en kommentar efter att man har ridit, vilket jag tycker är bra.
Förra torsdagen red jag Everton för Ida och fick:
 
"Fina mjuka händer, håll de vid sadeln"
 
Den här torsdagen red jag Flipper för Charlotte. Kanske låter lite skrytigt men man kan ju titta på vilka kommentarer alla andra fick och alla fick "OK" förutom jag som fick:
 
"När du är bestämd är det KANON! En * till dig!
 
(Lite stolt... Haha)

Frågestunden

Jag kommer lägga upp svaren på frågestunden när jag tycker att det är tillräckligt många frågor, så fråga på! Tack i alla fall för att några har bidragit med bra och kluriga frågor!:)
 
 

Veckan

Den här veckan kommer bli super! I och för sig är det utvecklingssamtal, men hela skolan slutar senast 13.00 varje dag! Inga läxor, utom SO-prov på torsdag:( Men det är det ända som förstör! Jag behöver inte stressa till stallet, yes!;)
 
Någon kompis kanske hänger med och fotar? Vet inte... Både Alva och Vilda som följde med och tittade tog bilder på Everton och Flipper som kommer upp här när jag får de!
 
Jag tror jag vill ha Flipper på torsdag som det kändes med Everton sist... Varje gång jag rider Flipper utvecklas jag och hittar fler knappar på honom, får honom att gå mer och mer i form i alla gångarter. Vi kommer att ha Annas dotter Charlotte som vikarie, hon är toppen!
 
Everton
 

Utmaningar

Jag har börjat längta efter lite fler utmaningar inom min ridning. Jag har ridit ganska många "sega" hästar rätt länge nu och det känns som att jag har lärt mig hur jag ska rida de och använda skänklarna på rätt sätt så nu börjar jag sukta efter en lite "vildare" häst att rida. Den ända pigga häst på Fågelängen i min storlek är Lasse och jag red honom rätt mycket förra året men nu rider jag bättre och skulle vilja se resultat på det genom att rida Lasse igen och se om jag rider honom bättre än sist!
 
Men Fågelängen har inte så många hästar och de har just köpt en ny pigg B-ponny men den kan jag inte rida, jag är 170 lång. Men det vore kul om det kom en ny D-ponny till stallet som var lite mer utmanande...
 
 

Flipper

Flipper i en låg form:) Såhär ser han ut, med strimbläs också!

Usch

Gick inte alls bra idag på privatlektionen. Jag fick Everton vilket jag ville och han var sååå mysig i boxen, han till och med gnäggade lite tyst när han såg mig! Fick en liten chock. Han var jättegullig i boxen och njöt när jag kliade honom:love:
 
Men någon hade ridit honom innan mig så han var jätteseg! Tänkte jobba med honom och få honom i en bra form men har var så oerhört trög så jag dog i benen och han gick bara okej ibland vilket var tråkigt eftersom min kompis Alva följde med och jag hade tänkt visa henne hur jag kunde få honom att gå. Men jag hoppas att det går bättre på torsdag och jag vill helst ha Everton eller Flipper då i alla fall för jag hoppas att Eveerton bara hade en dålig dag helt enkelt!
 
Så vi tränade på att ha starka skänklar och få honom att lyssna på mig. Vi tränade också mycket galoppfattningar och det var bra för de behövde jag finslipa!
 
Everton:love:

Frågestund

Tänkte testa på en frågestund men om ingen frågar någonting så kommer jag aldrig mer ha en bara så ni vet!;)

Jag ska vara ärlig och ni kan fråga vad ni vill, hästar eller inte, kompisar, vardag med mera med mera och vad ni nu hittar på! Hellre knäppa frågor än inga alls!:)
 

Bowlat!

Kommit hem från bowling med syrran och våran 20+ åriga kompis! Hade superduperkul tillsammans men jag har just upptäckt att jag suger rejält på bowling! Många gånger jag inte ens fick ner en ända kägla... Nån annan som är likadan haha?

Längtar till imorgon! Sticker vid elva till stallet och Alva hänger på med kameran:)
 
Ungefär sådär tror jag att jag såg ut...!

Bloggar jag läser

Bloggar jag läser rätt ofta och som jag tycker är bra! Jag gillar ponnybloggar med de som har ponnyer vilket jag tycker är mer intressant eftersom att jag rider ponny men jag antar att de som rider häst tycker att det är roligare att läsa om hästbloggar!
 
Nellie Berntsson, verkar vara en bra blogg att läsa även om man inte gillar hästar enligt mina kompisar! Är inget stort fan eller så men kan vara intressant ibland! http://nellieberntsson.se/
Melina med sina två ponnyer och Tilda med Kimberly som även varit med i Ponnyakuten 3 tror jag! Den bästa hästbloggen! (eller ponnyblogg då!) http://similar.blogg.se/ (Bloggen hette förut goldenhorses.blogg.se)
 
Ponnyprinsessorna uppdaterar nycket och med bra grejor! http://ponnyprinsessorna.blogg.se/
 
Det är väl de större bloggarna jag kollar regelbundet och som jag också tycker att ni ska titta på!
 

Privatlektion bokad

Nu är det bestämt att jag ska rida privatlektion för Ida imorgon lördag! Ska bli jättekul, ska önska Everton eller Flipper. Åker väl ut vid 11.00 då lektionen börjar 13.00 och sen stannar jag ett tag efter det och hjälper till med lite av varje i stallet! Alva ska följa med och fota och titta på så det ska bli jätteroligt!

Underbar ponny!

Jao då var det dags att berätta lite om igår då!
 
Vi hade visst en annan vikarie idag än Ida, Annas andra doter Charlotte. Hur många döttrar har egentligen Anna asså?! Så därför fick vi lite annorlunda hästar än de vi brukar få.
 
Det vanliga hästschemat:
  • Vera-Flipper
  • Tilde-Jaffa
  • Linda-Elvera
  • Alice-Jupiter
  • Alex-Lasse
  • Clara-Kerry
  • Jag-Panter skulle jag säga

Men nu fick jag Flipper istället för Vera och Linda fick Everton. Men det gjorde inget. Jag red Flipper på privatlektionen och det gick ju bra så!

Han var så himla härlig! Vilda var med och tog kort så det kommer! Han var rätt känslig men lite lat och jag började jobba med honom på uppvärmningen och han var med på noterna direkt och gick i super form och höll en bra form så gott som hela ridpasset! När jag drev på honom ordentligt höjde han ryggen mer och bakbenen hade ett fint tramp och han tuggade på bettet. Vi tränade mycket galopp och första galoppen segade han sig fram och bakbenen var väl någonstans i Kina men sen var jag bestämdare och drev på ordentligt och rörde på bettet och då lydde han perfekt! Trampade under sig och gick i en hög form. Jo, han kunde ju ha ökat galoppen något men sen är han inte världens piggaste heller:)

I nuläget gillar jag Everton och Flipper bäst men jag måste rida båda fler gånger innan jag vet vem som får platsen som favorithäst. Bilder+film kommer!

 


Förväntansfull

Jag ser så mycket fram emot torsdag! Vilda ska se mitt stall för första gången och ta foton med sin systemkamera! Jag är väl lite nervös för att Vilda ska se mig rida... Vi har inte ridit ihop på flera år!
 
Men det ska bli jättekul. Och, jag måste få Everton!! Jag känner att vi håller på att lära känna varandra och jag vill utveckla den vänskapen och lära mig rida honom ännu bättre och mer i form. Så sugen på att lära känna honom mer!
 
När man har gjort klart hästen innan lektionen får man gå ut på utebanan och sitta upp och rida fram. Jag hann bara värma upp i ca 5 minuter förra torsdagen för jag tog så lång tid på mig i stallet! Jag känner att Everton och jag behöver lite egen tid tillsammans så jag ska försöka skynda mig innan. Men tiden går så fort när man har roligt!:)

Hiss & Diss

Hiss: Weehoo, torsdag imorgon! = ridning!:)
 
Diss: Trillade på cykeln i förrgår och skrapade upp armbågen!:(
 

Säkerhetsväst

Man ska ju alltid rida säkert och tänka på vilken sort utrustning man har på sig, såklart. Sen är det ju det här såvida man ska ha väst eller inte och det pågår heta debatter om det på hästbloggar här i Sverige. Jag tycker faktiskt inte att man behöver ha säkerhetsväst hela tiden när man rider. När jag hoppar och rider ut har jag det alltid för det är en farligare situation. Men att rida dressyr på en häst man litar på och känner och som inte är ashet som Gila tycker jag inte att det är nödvändigt att ha väst faktiskt. Jag blir mer avslappnad och bekvämare utan väst, men det är en smaksak. Jag tycker dock alltid att man ska ha hjälm för huvudet är sårbarast utav allt annat på kroppen.
 
Men man ska alltid rida säkert!
 

Galoppfattningar

Jag känner att jag måste träna mer på galoppen. Ta det lugnt, gör en halvhalt och lägg bak ytterskänkeln. Det låter liksom lätt men det blir svårare när man har en häst som absolut inte vill lämna kompisarna, man är inte tillräckligt tydlig och det blir slängtrav i stället. Det kan också hända och tyvärr känns det som att händer mig hela tiden! I galoppen måste jag driva mycket och försöka göra små halvhalter så att hästen kan gå i form i galoppen också.
 
Jag har läst att det beror på galoppfattningen om hästen ska gå balanserat och samlat i form sen när den börjar galoppera, så jag måste träna galoppfattningar alltså.
 
Satte jag upp det på Mina mål-listan?
 

Everton freak?!

Nä, inte jag va? ;)
 
 

Höstens färger


En hästälskares rum

Såhär ser mitt rum ut!
 
Clear Round rosetter...

Regnet det bara öser ner...

Jag är väl den enda som älskar när det regnar ute. Jag tycker att det är riktigt mysigt att både vara inne och ute när det öser ner. En härlig barbackatur i skogen när det duggregnar säger jag defenitivt inte nej till! Sen när man kommer in igen gör man en kopp varm choklad och tar ett varmt bad... Mmm, det är nästan det enda jag gillar med hösten:)
 
Men det som är negativt med regn är att hagarna blir sååå leeeriga!!

Höstbilder

Imorgon ska jag ut i naturen och ta höstbilder! Jag kommer hem 14.00 och ska fota löv och andra höstiga regninga saker!
 

Fotoblogg

Jag kommer som ni kanske har märkt att skriva lite mer om foto. Inte bara om hästbilder utan blommor och annat som jag gillar att göra! Ska leta reda på lite fototips också så det här kommer bli grymt!
Jag har tagit alla bilderna!
Vad tycks?!

Stockholm Horse Show

Varje år går min mormor och jag på Stockholm Horse Show. Det är en underbar tillställning med hopp- och dressyrtävlingar och shownummer av alla slag i Globen. Ett måste om man har tid och råd och bor i Stockholm!
I år ska vi gå på lördag kvällen den 1 december och längtar så mycket till det! De säljer också jättemycket hästprylar billigt i pausen.
 
Det coolaste nummret alla är det när det är en man som har sju lösa skimmlar i manegen och han får de att göra otroliga saker utan några hjälpmedel! Jag vet inte om vi kommer att se honom det här året, men han var bäst!
 
Deras hemsida: http://www.stockholmhorseshow.com/
 
Riktigt häftigt!

Höstlovsplaner

Höstlovsplaner: Jag ska åka ut till landet och vara där ca halva veckan eller så och rida Gila men Lisa kommer också att ta lite lektioner av Kickan på henne så jag kan tyvärr inte rida varje dag:( Jag tror att på torsdagen på höstlovet är det ridning på Fågelängen så då kommer jag vara hemma. Älskar att rida så många gånger i veckan! Om jag rider Gila en dag och det inte gått så bra kan jag bara rätta till det dan efter!

Therese har börjat rida Gila lite mer så att hon ska få bättre kondis, tycker det märktes att sadelgjorden var lättare att spänna faktiskt!;)
 

Lääängtar

Längtar så sjukt efter tosdag. Jag kan knappt vara i ett stall utan att rida, jag blir deprimerad!
Den här veckan slutar jag 15.50 på torsdag men nästa vecka är det utvecklingssamtal så jag slutar typ vid 12! Såå skööönt... Ska bli kul att Vilda ska följa med och fota så jag får lite fler hästbilder! Och så jag kan visa Everton!:love:

Längtar också mycket efter Everton:(
Lite fail är att Everton är Claras favorithäst också... Haha. Fast jag har inte sett henne rida honom, jag kan bara hoppas på att hon byter favvis snart... Blir inte Kerry bra då Clara?!;)
(Här är en bild från igår på Emelie och Power Love. Suddig bild men här går hon fint!)

Bilderna från Rastaborg

Igår följde jag med mina kompisar Emelie och Vilda till deras stall och fotade och tittade på. Det var så mörkt i ridhuset så bilderna blev ganska dåliga men här är de!
 
Hästen Emelie red (Power Love)
Hästen Vilda red (Chivas)
(Emelie och Vilda, använd gärna bilderna men ni måste länka till mig!:))

Rastaborg

Idag har jag varit på Rastaborg och tittat när Emelie och Vilda ridit! Det var jättemysigt, vi åkte ut vid 10.30 och kom hem ca 15.00. Jag tog en del bilder som jag ska lägga upp senare på hästarna och när de red, det var väldigt svårt att få bra bilder i ridhuset men några kan jag i alla fall visa.

Först trodde vi att de skulle rida ut men de fick vikarie så de red dressyr i stället vilket var skönt eftersom det är så lerigt om jag skulle gå med de.
Alva hängde inte med den här gången så jag kunde få skjuts med Emelie i hennes bil.

På torsdag ska Vilda följa med till stallet! Jätteroligt, hon har aldrig varit där förut och hon ska ta bilder med sin systemkamera! Vilken press man får på sig nudå... Åhh, hoppas på Everton! Men alla hästar jag ridit där har jag ridit minst två gånger.

Rastaborg imorgon?

Jag och Alva kanske ska följa med Emelie och Vilda imorgon till deras stall Rastaborg och se när de rider! Roligt! Vi ska höras imorgon och jag vet inte om vi ska åka buss eller om vi blir skjutsade. Åh, jag har ju tappat bort kameraladdaren så självklart kan jag inte fota imorgon! :thumbdown:
Så det blir ett stall för mig men ingen ridning... Kanske jag blir så sugen så jag tar en häst och smiter? Vore kul haha:P
 

Hemma från bion!

Hade en superduperjätterolig kväll med Alva och Vilda som jag inte sett sen i våras. Filmen var rätt kul ibland, rätt tråkig ibland men självklart skrattade vi överdrivet högt åt allt men det var lite pinsamma scener också då jag satt och försökte försökte gömma mig bakom något. Det satt två stränga tanter bredvid mig och hummade åt oss hela tiden haha!

Sen åt vi sushi och hade superkul! Måste verkligen träffa Vilda oftare!:love:

Tagga bio!

Snart ska jag och mina kompisar Alva och Vilda åka och kolla på bio tillsammans! Vi visste inte riktigt vilken film vi skulle se men det blev någon som typ hette Hope Springs... Kul ska det bli i alla fall! Sen efter det ska vi käka på resturang och mysa:)
 

 


Everton

Japp, då har man gått och skaffat sig en favorithäst nurå.
Everton! Everton är en svart D-ponny och jag red honom för första gången igår. Han var först lite småsur i boxen när jag skulle borsta magen men efter ett tag var han hur gullig som helst! Clara fick Kerry igen och jag tror att hon tycker mer och mer om honom.
 
Vi hade Ida igen för Anna ska vila i en månad efter operationen så vi kommer ha Ida ungefär två gånger till men hon är jättebra och jättesnäll så det gör absolut ingenting! Men det betyder tyvärr att jag och Elsa inte kan rida imorgon:( Men nästa vecka ska i alla fall jag ta privatlektion av Ida:)
 
I alla fall... Vi håller just nu att träna mycket sidsvärtsrörelser och lösgörande arbete så det höll vi på med nu också. I skänkelvikningarna måste jag verkligen träna på att ha ett stöd på yttertygeln och ytterskänkeln så att hästen inte viker sig innåt. Men det gick bättre nu! Everton var känslig och lagom pigg och jag kunde rida honom med sätet och han lyssnade så han gick jättefint! Jag gjorde mycket halvhalter, genom att sitta till med sätet och driva och efter ett tag gick han jättefint i form. Men om man inte drev mycket gick över hand igen så man behövde passa honom.
Jag skulle ha ett stöd på tyglarna men då ville han gärna sakta av så jag behövde driva rejält vilket gjorde att jag blev så himla koncentrerad att jag inte hörde vad Ida sa haha!
 
Nästa gång tar jag med kameran! Hoppas att någon kan filma mig när jag rider också...

Lek med ljuset!

Det kan bli väldigt coolt!
 

Suddiga bilder

Suddiga bilder kan också vara vackra! Inte hur suddiga som helst, men lite småsuddiga sådär är väldigt intessanta och kan vara väldigt fina. De blir lite dimmiga och drömska. Här är ett exempel!
 
 
 

Some summer feelings

Jag och min mormors bichon frisé Kajsa midsommar 2012
 
 

Trött men speedad

Hemma från vandringen! Snacka om att benen värker asså... Hade packat ner massor av varm choklad som var väldigt tungt att bära så jag behövde dricka upp allt för jag kunde bara inte hälla ut det! Knaaasigt...
Ska kolla på lite Modern Family eller någon hästfilm men sen åker Clara och jag till stallet! Wheeee! Elsa kunde inte följa med för hon skulle plugga till ett NO-prov...:( Jag gjorde föresten ett matteprov igår, det gick väl ungefär såhääääär dåligt. Äsch, vem bryr sig?

Hoppas grymt mycket på Flipper idag asså, känns som en kul utmaning! Jag vet faktiskt inte om vi ska ha Ida som vikarie idag igen eller Anna... Men det gör inget för Ida är också bra!
Den här bilden på prästkragen har jag tagit på Muskö

Förväntningar inför torsdagen

Imorgon ska jag rida igen! Yeeeeyy!
 
Hela skolan har vandring imorgon och vi kommer gå från Vinterviken till Sätra tror jag, pastasallad som lunch blir det! Men... Det positiva är att vi slutar ungefär vid 12.30 så jag kan åka till stallet mycket tidigare! Elsa hänger med dit också:)
Men det är mysigt att promenera om vi inte måste gå så fort bara!
 
Nu har jag bestämt mig för att jag vill rida Flipper. Önskade honom förra veckan och är trött på att Vera alltid rider honom. Det gick så bra när jag tog privatlektion på honom och vill fortsätta utvecklas med honom ett tag!
 
Men jag har verkligen inte ridit många av Fågelängens hästar och längtar efter att hitta den där "favorithästen" man älskar och bara vill rida hela tiden:) Jag tror föresten att Elsa och jag kommer att ta en privatlektion av Anna tillsammans på lördag! Yeees!

Gila!

Jag red Gila i helgen och tog lite ögonbilder och så på henne! Jag red Gila och Therese red Hidalgo på ridbanan, de ska byta ut sanden så vi kunde bara rida på ungefär halva men det gick bra! Så mysigt att träffa Gila igen! Längtar verkligen tills snön kommer och vi kan galoppera över alla fält på Muskö... Hoppas bara inte att det är för mycket snö så lilla Gila inte kommer fram!:love::)
 

Mina mål inom ridningen

  • Kunna rida många av hästarna på ridskolan i rätt form i alla gångarter och kunna rätta formen
  • Kunna göra perfekta skänkelvikningar
  • Träna upp min balans ännu mer
  • Slå mitt höjdrekord på 1 meter
  • Kunna "känna" hästen mer (hur hästen rör sig)
  • Kunna rida alla typer av hästar under kontroll och att de lyder mig (heta, lata m.m)
  • Slappna av i knäna
Några av mina mål den snaraste framtiden!
 
Vilka är dina mål i din ridning?

Hur började du rida?

Jag började rida när jag var sju år och gick i ettan, min kompis Emelie hade börjat rida något år tidigare eller så på en ridskola på Ekerö som heter Rastaborg så så hamnade jag där.

Minns första dagen då jag testade på Rastaborg. Det var den underbaraste dagen i mitt sju-åriga liv! Jag kommer mest ihåg att vi tittade på deras kaniner:)

Sen gick jag där i sisådär 4 år tror jag och jag älskade verkligen att rida men jag kände att jag ogillade stallet mer och mer. (Jag klankar inte ner på Rastaborg nu, det är klart att vissa tycker att det är ett jättebra stall men jag gillar det inte riktigt. Bara min åsikt.)

Jag har alltid gillat små och mysiga stall och Rastaborg var helt enkelt för stort för mig. Jag säger inte att de behandlar sina hästar dåligt för det vet jag inget om, men det var många snobbar och översittare där så jag slutade helt enkelt. Jag hörde talas om Fågelängen och provred där, men jag var 11 år och tyckte Anna var jätteläskig så jag började gråta i bilen! Haha... :P Sen tog jag uppehåll från ridskola i ca 1 år och red bara på Gila och tog lektion av Kickan. (Thereses mamma)

Och nu rider jag på Fågelängen för Anna och tycker att det är superbra och Anna också! Jag brukar säga att jag har ridit regelbundet i ca 5 år men egentligen har jag ju ridit i 6.

Får se var jag hamnar här näst!


Hemma

Nu har jag kommit hem från skolan (suck) och Elsa. Hon och vår kompis Ella rider ju på en ridskola som heter Rastaborg på måndagar så jag var med de innan de skulle åka.

Jag red Gila i helgen! Jättehärligt att få träffa henne igen, och Therese!:love: Ska på blockflöjt snart så får blogga mer senare!

PS. Jag har lyckats tappa bort min kamera med bilderna från i helgen. Smidigt värre!

Ridplaner

Jag är snart påväg till landet, en ö i skärgården som heter Muskö.
Jag har tagit hem mina ridkläder så jag hoppas att jag ska rida Gila i helgen, skulle vilja träna på de sakerna jag lärt mig av Anna nu på sistone, men framförallt för att jag saknar min älskling och för att det var så länge sen jag red henne:love:
 
Nästa lördag ska förhoppningsvis Elsa och jag rida privatlektion av Anna, ser jättemycket fram emot det! Jag lär mig så mycket mer på privatlektionen än när det finns 6 st andra som också är med.

Torsdagens ridning

Jag red Panter på dressyrlektionen igår igen. Hade ju önskat Flipper men det var en annan tjej som heter Vera som ska tävla honom på söndag så då fick hon rida Flipper istället.
 
Anna opererade ryggen igår (tror jag) så vi fick ha vikarie. Ida heter hon och hon äger en ponny (Elvera) och en häst (Zacke) och hon är jättesnäll och jättebra ridlärare.
 
Clara fick Kerry igen. Jag märkte nu att Panter bara är 6 år gammal! När jag förstod att han var lite ung och oerfaren kändes det som att jag förstod honom bättre på något sätt. Jag upptäckte att han var väldigt känslig, och när han höll på med huvudet sådär och stretade emot var det för att han tyckte att jag hade för hårda händer! Så jag red så snällt och mjukt jag kunde och jag märkte att han slappnade av då, frustade och gick fint i form ibland. Inga krav och inget tvång, kände jag att jag skulle köra på. Skänkelvikningen gick bättre nu när jag lärt känna honom lite mer och vet att jag behöver ha lite extra stöd på yttertyglen och ytterskänkeln. Sen tränade vi på några galoppövningar och skrittade hästarna. Men jag önskade Flipper till nästa gång ändå!
 
Våran grupp är ju sist i stallet på torsdagen så vi fick mocka och sopa och så efter oss. En tjej som heter Alex i vår grupp började skrika när hon såg en spindel så jag tog upp den och slängde ut den. (Jag är inte rädd för spindlar haha:)) Sen flög det in en pytteliten nattfjäril också och då skrek hon igen och stängde boxdörren efter den, vilket inte hjälpte för den flög ju bara ut igen! Haha knäppa Alex!
 
Jag tycker det är så mysigt att vara i stallet när det är så mörkt. När man bara ser hästens silhuett och allt är så tyst och stilla, då känner jag verkligen den där kontakten med hästen och påminns om varför jag älskar detta stora, häftiga djur.
 
 

Härliga Gotland

I somras var jag på Gotland med min familj så här kommer lite naturbilder där ifrån!
 
Jag har tagit alla bilder förutom de på mig förstås!
Stora Karlsö, Lisa och pappa i bakgrunden
Båten påväg ut till Stora Karlsö, Lilla Karlsö i bakgrunden. Det svätte jättemycket vatten och kameran blev dyblöt...
Fyrvaktmästarbostaden, vi bodde i det gula huset!
 
Min pappa för er som inte vet hur han ser ut:)
 Tordmulor
 Sillgrisslor
Rauk 'n' Roll :thumbup:
Snälla kommentera!:D

Gila & Lisa

Hittade några gulliga bilder på Gila och Lisa från i somras:
 

Snart är vintern här...

Oktober har börjat! Mitten av hösten. Fatta, det var sommarlov nyss ju!? Nu är hösten här med stormsteg och jag har redan börjat längta till jul. Då ska jag åka till Tailand för första gången! Jag har aldrig varit utanför Europa och nu ska vi flyga i 11 timmar. Jag kommer alltså inte att fira jul med julgran och skinka, jag kommer sitta på stranden och dricka en smootie... Men jag längtar lika mycket tills när snön kommer. En av de bästa grejerna jag vet är att sitta på mitt landställe i höstrusket med en brasa och läsa hästnoveller. Gärna ska de handla om magiska hästar, till exempel enhörningar och de ska utspela sig runt jul. Då får man den där underbara julkänslan och jag föreställer mig att de tunga regndropparna utanför fönstret har blivit till vackra iskristaller. Tänk att årstiderna kommer perfekt efter varandra. När julen är slut längtar man till sommaren och det känns som att det var 900 år sen det var sommar sist, men när sommaren kommer känns allt sådär fantastiskt igen. Jag längtar efter att få fotografera Gila i snön. Det kommer bli fina bilder:love:
 Tumblr_mb7t4ktaz21r11q1qo1_500_large
Blåklocka med regndroppar, Gotland

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus